به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر شیدا مهنام با بیان این مطلب افزود: ایران موفق شده که طی یک سال گذشته کرسی تاریخ طب سنتی یونسکو را از آن خود کند و کشورهایی همچون مصر، چین و هند رقبای اصلی ایران بودند که ایران توانست پرچمدار این کرسی بشود.
وی با اشاره به اینکه یونسکو ۷۰۰ کرسی دارد، عنوان کرد: در حال حاضر ۱۷ کرسی از این تعداد در ایران وجود دارد و حمایتهای تیم فرهنگستان علوم فارسی، وزارت بهداشت و... در به دست آوردن این کرسی نقش مهمی داشتند.
مدیر گروه علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام دنیا با بحران تغذیه مواجه بوده و این مسئله ارتباط مستقیم با سلامت انسانها دارد، گفت: یونسکو یکی از اولویتهای آن موضوع تغذیه بوده و براساس گزارشاتی که واصل شده دنیا اکنون به سمت استفاده از تغذیه و سبک زندگی قدیم روی آورده است.
وی گفت: یونسکو چند پروژه تغذیه را دنبال میکند که یکی از آنها تغذیه و راه شهر ابریشم و دیگر تغذیه و شهر خلاق است.
مهنام افزود: تنها شهر خلاق در حوزه خوراک در ایران رشت بوده چرا که دارای ۲۶۰ غذای ثبت شده در جهان است.
وی گفت: اهمیت توجه به امر تغذیه در سبک زندگی سالم بسیار اهمیت داشته و نگاه مسئولان به آموزش مردم در این زمینه میتواند مؤثر واقع شود. از طرفی همه جای دنیا به دلیل مسائل اقتصادی، مهاجرت، تغییر اقلیم و... سبب دور ماندن مردم از غذای سالم شده است.
مدیر گروه علوم اجتماعی و انسانی کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: بحرانهایی همچون آلودگی آب و هوا، تولیدات نامناسب کشاورزی و رفتارهای اجتماعی نامناسب همچنین سبک زندگی غلط سبب شده در کشورهایی همچون ایران تغذیه سالم که در اشل استاندارد سازمان جهانی قرار دارد نداشته باشیم.
مهنام افزود: شهرداریها و دستگاههای آموزشی میتوانند در ارتقای آگاهیبخشی مردم به سمت تغذیه سالم اهمیت داشته باشند چرا که بحران تغذیه در بسیاری از کشورها تبدیل به یک نگرانی شده است.
نظر شما